În luna aprilie parcă m-am mai trezit la viață și mi-a revenit roșeața în obraji. Începutul a fost mai anevoios, dar ușor ușor, parcă mi-am mai revenit până la sfârșitul lunii. A ajutat desigur faptul că mi-am luat câteva zile libere la începutul lunii și vacanță de Paști, pe care am petrecut-o la țară, locul unde pot dormi după placul inimii.
Mănăstirea Țigănești și Școală de la Piscu
Am continuat să explorez împrejurimile Bucureștiului și în luna aprilie. De această dată am ajuns la Mănăstirea Țigănești din comuna Ciolpani, urmată de o vizită la Școală de la Piscu, tot în comuna Ciolpani, satul Piscu. Despre experiența mea cu lutul de la Școală de la Piscu am scris mai pe larg aici.
Mănăstirea Țigănești din Ciolpani |
Școala de la Piscu |
Atelier olărit la Școala de la Piscu |
S-ar putea să îți placă și: LA OLĂRIT LA ȘCOALA DE LA PISCU
Vacanță la țară și un conac abandonat
De Paște am dat o fugă până la țara mea prin alianță, adică Pogonești, lângă Bârlad. Am lenevit în hamac, am ascultat păsările ciripind, m-am jucat cu o mâță apărută din senin la noi în curte, am mai citit o carte de Agatha Christie, am mâncat și am dormit până târziu.
Cum și de ce-i mai bun se satură omul, am zis să am parte și de ceva acțiune în vacanță asta. Așa că am luat trenul și am dat o fugă până în satul Țigănești din județul Galați, ca să vedem ce a mai rămas din conacul de odinioară al lui Costache Conachi. Mai multe detalii într-un articol viitor (sper!).
Viața în hamac |
Conacul Costache Conachi |
Poarta conacului |
Pe meleagurile copilăriei
În ultima zi din aprilie, am ajuns și pe meleagurile copilăriei mele, satul Dragodana. Am luat trenul până în Găești, după care am luat-o la pas până în Dragodana. Am străbătut satul și am mers până la pădure. M-am bucurat că pădurea era aproape așa cum mi-o aminteam. O poiană care mi se părea mai întinsă când eram copil, acum părea doar un drum. Până la urmă, altfel se văd locurile prin ochi de copil.
La finalul vizitei am trecut și pe la mormântul lu’ mamaie, ca să aprind o candelă și să mai stăm puțin de vorbă. Că a trecut ceva vreme de la ultima vizită.
Pădurea din Dragodana |
Dezlegând un nou mister alături de Miss Marple
Și luna aceasta am dezlegat un mister scris de Agatha Christie. De această dată i-am ținut companie lui Miss Marple. Am cam intuit cine și ce a făcut. Nu prea mi-a fost clar de ce până la final.
Când am văzut Death on the Nile (nu recomand neapărat filmul, dar dacă sunteți fani Agatha Christie, cred că merită totuși bifat!) mi-am fost destul de clar cine e făptașul. Așa că de această dată mi-am imaginat acțiunea din carte ca pe un film.
Iar într-un film, cam știi pe cine să elimini, până rămâi doar cu câțiva suspecți de serviciu. Așa am procedat și eu în cazul acestui roman și s-a dovedit o tehnică de succes.
Agatha Christie - Nemesis |
Cercei cu perle din colecția Visul Reginei de Anayd Blu
Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, a fost organizat un concurs tematic pentru făuritorii de frumos de la noi din țară. Printre câștigători s-a numărat și Anayd Blu cu colecția de bijuterii Visul Reginei.
Setul, care include cercei și colier, este realizat din argint, bronz și perle, fiind inspirat de Regina Maria.
După mai bine de doi ani, în primăvara lui 2022 am găsit cerceii din set din nou la magazinul de suveniruri al Muzeului Cotroceni. Nu zic că erau aceiași. Doar că mă așteptau.
Acum îi port cu drag ori de câte ori am ocazia. După cum poate știi deja, îmi plac perlele. Despre bijuteriile create de Anayd Blu am mai scris, fiind incluse pe lista mea de cele mai frumoase bijuterii #madeinro.
Cercei cu perle - Colecția Visul Reginei de Anayd Blu |
S-ar putea să îți placă și: BIJUTERII FRUMOASE MADE IN RO
Ho'oponopono, practica de vindecare hawaiană cu nume ciudat
Ho'oponopono se traduce prin "a pune în ordine", "a echilibra" sau "a corecta". Doctorul Ira Bylock a observat că pe patul de moarte, cele mai întâlnite cuvinte ale pacienților săi erau "te iubesc", "iartă-mă", "mulțumesc", "îmi pare rău".
Rostirea acestor cuvinte la adresa unei situații dificile sau a unei persoane cu care dorim să ne îmbunătățim relația, poate avea efecte benefice, chiar miraculoase, spun unii. Condiția este ca atunci când le rostim să avem în noi o energie plină de iubire și iertare la adresa situației sau persoanei cu pricina.
Putem aplica tehnica și asupra noastră, respectând condiția de mai sus. Mi se pare o practică interesantă, mai ales prin prisma cuvintelor folosite și a intenției pe care e nevoie să o ai când le rostești.
Nu voi lăuda efectele miraculoase pe care le-a avut această tehnică în viața mea. Totuși, după practicarea ei am observat schimbări în bine… la mine.
Dacă te-am făcut curios, cu siguranță vei găsi o sumedenie de resurse pe internet cu privirea la această practică.
***
Ca de obicei, sper să-ți fie de folos jurnalul lunii aprilie și să ne auzim cu bine pentru jurnalul lunii mai!
P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu