*** Chiar dacă este scris la plural, acest text este mai mult despre mine și pentru mine***
Toată țara este șocată de povestea Alexandrei, fata care a făcut autostopul ca să ajungă la meditații și nu a mai ajuns înapoi acasă. Nu este un caz singular la noi în țară sau în lume. Din păcate, zilnic fete tinere sunt răpite și de multe ori părinții nu află niciodată ce s-a întâmplat cu ele. Poate pe de o parte e mai bine că nu știu. Ce este cu adevărat strigător la cer în acest caz e că Alexandra putea fi salvată.
Dar acesta nu este un text despre faptul că corupția ucide. Știm deja foarte bine lecția după tragedia de la Colectiv. Ne scandalizăm repede, suntem șocați, unii mergem și la proteste, după care viața revine ușor ușor la normal. Până la următoarea tragedie. Cumva ne-am resemnat, ca să nu zic obișnuit. De unde și vorba: trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Plătim la stat, dar ne tratăm la privat. Sperăm că noi și ai noștri vom fi bine. Iar când chiar nu se mai poate, plecăm din țară.
Ca să putem să schimbăm ceva în țara asta e nevoie întâi sa facem o schimbare în interiorul nostru. E nevoie ca întâi noi să fim cât mai bine cu noi înșine. Să ne vindecăm rănile, să petrecem timp cu noi, să ne cunoaștem mai bine, să ajungem la liniște interioară, să aflăm ce avem nevoie și să avem curajul de a face o schimbare Nu e neapărat simplu. Poate dura ani, poate dura toată viață. Avem însă la dispoziție și o sumedenie de unelte de care părinții noștri nu dispuneau. Avem psihologi și psihoterapeuți care ne pot ghida în această călătorie. Avem cursuri, cărți, articole. E nevoie însă să facem primii pași pe drumul de a fi bine cu noi înșine.
Hai să vedem mai departe de propria familie, grupul de prieteni sau bula din care facem parte. Să vedem cum putem ajuta fără să așteptăm ceva în schimb. Să ne implicăm mai mult în acțiuni civice, în ceea ce ține de comunitatea locală, să vedem cum putem ajuta cu timp și cu bani, dacă avem posibilitatea. Sunt diferite inițiative sau ONG-uri care chiar se străduiesc să clădească o lume mai bună pentru noi toți. Hai să aflăm despre ele și să le susținem.
Hai să reciclăm. Hai să donăm hainele pe care nu le mai purtăm. Hai să cumpărăm mai mult de la producătorii locali. Hai să ne informăm mai mult despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Hai să nu mai închidem ochii la abuzuri și ilegalități. Hai să fim în primul rând noi mai buni, mai corecți, mai atenți, mai săritori, mai implicați. Hai să dăm o mână de ajutor. Hai să fim mai puțin resemnați. Hai să nu mai facem doar haz de necaz. Hai să vedem fiecare dintre noi ce poate face pentru a fi mai bine pentru noi toți. Și hai să facem asta zi de zi. Nu doar de Paște sau Crăciun când reclamele de pretutindeni ne îndeamnă să fim mai buni ... cumpărători.
Foto: Pexels.com
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Da este adevarat ce spuneti dar sa ne gandim la cei saraci, ei nici nu citesc aceste mesaje pe ei ii intereseaza ce mananca azi
RăspundețiȘtergereTocmai de aceea cred că e nevoie să avem grijă să fim noi bine, noi cei care nu avem grija a ce mâncăm astăzi, ca să putem fii de folos celor care din păcate nu au acest privilegiu și celorlalți din jurul nostru.
Ștergere