Cumpăna dintre ani ne-a găsit în Piața Victoriei din Timișoara, ascultându-i pe cei de la Subcarpați. Cum am ajuns tocmai în Timișoara de Revelion? Aveam câteva zile libere și nu voiam să petrecem Anul Nou la vreun restaurant sau la vreo petrecere. Așa că am pus la cale o călătorie cu trenul. Am ales Timișoara pentru simplul fapt că nu mai vizitasem orașul până atunci și am zis că asta este șansa mea.
Am vizitat Timișoara iarna, deși vremea părea mai degrabă de toamnă târzie, adică morocănoasă. Era frig, ploua mărunt și sâcâitor. Mulți copaci erau la pământ după ce le înghețaseră crengile vechi, care apoi s-au rupt sub propria greutate. Ce mai, nu a fost tocmai o vreme idilică pentru a cutreiera orașul. Sunt convinsă că Timișoara are mult mai multe de oferit primăvara sau la începutul toamnei, când nu este foarte cald și te poți plimba în voie prin numeroasele sale parcuri. Noi le-am găsit pustii, reci și triste, așteptând zilele însorite și renașterea naturii. Nici Muzeul Satului Bănățean nu l-am găsit deschis, un motiv în plus pentru o vizită viitoare.
Mi-a plăcut foarte mult arhitectura clădirilor din Timișoara, o împletitură de Baroc și Art Nouveau. Centrul orașului este împânzit cu clădiri una și una și dacă le privești atent detaliile, pare că îți spun povești. Din păcate, multe clădiri sunt destul de deteriorate, dar eu sper, în naivitatea mea că vor vedea zile mai bune. La pas, am descoperit o sinagogă părăsită și am văzut la ferestrele caselor din apropiere menore aprinse pentru Hanuka, Sărbătoarea Luminilor. Am pătruns și în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și am asistat la o slujbă înainte de trecerea în noul an. Mi-a plăcut însă mai mult Biserica Romano-Catolică Millenium, cu turnurile sale impunătoare, al cărei interior l-am zărit printre gratii.
Pentru d-ale gurii ne-am tot plimbat prin Piața de Crăciun din centrul orașului și am mai gustat una alta. Am avut și un magazin Carrefour lângă hotelul Continental, unde am fost cazați. Chiar și așa, am găsit un restaurant drăguț în centrul orașul, Scotland Yard. Ai crede că l-am căutat după nume, dar mai degrabă ne-a găsit el. Vi-l recomand cu căldură, e un local plăcut, cu mâncare bună și servire ireproșabilă.
Să nu uit de vizita pe care am făcut-o la Iulius Mall. În mod normal nu aș vizita un mall când merg într-un oraș nou, dar de data asta chiar mă bucur că am făcut-o. Mi s-a părut un mall aerisit, decorat cu bun gust de sărbători, cu magazine cochete și o atmosferă relaxantă. Unde mai pui că am dat peste decoruri cu pinguini de care m-am bucurat mai ceva ca un copil?
La capitolul cazare am poposit la hotel Continental, unde ne-au primit dis-de-dimineață, că atunci am ajuns cu trenul în Timișoara, fără niciun cost suplimentar. Am ales hotelul pentru că este foarte aproape de Piața Victoriei, unde urmau să aibă loc festivitățile cu ocazia Revelionului. Am ales bine și de această dată, toate bune și frumoase la acest hotel, de la amabilitatea de la recepție până la camera cu de toate. Ar fi putut fi chiar excepțional dacă ne-am fi bucurat de priveliștea de la etajul 11 a orașului, fără mesh-ul ce făcea reclamă la berea Timișoreana. Dar nu le poți avea pe toate!
Clar Timișoara merită o nouă vizită, când vremea va fi mai prietenoasă, într-o zi senină de primăvară sau una aurie de toamnă. Ce recomandări aveți pentru o vizită în Mica Vienă de pe Bega?
Clar Timișoara merită o nouă vizită, când vremea va fi mai prietenoasă, într-o zi senină de primăvară sau una aurie de toamnă. Ce recomandări aveți pentru o vizită în Mica Vienă de pe Bega?
S-ar putea să îți placă și:
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu