În luna august suntem recunoscători pentru experiențele, oamenii și lucrurile din viața noastră. În mod ideal, recunoștința ar trebui să apară în mod natural, să facă parte din viața noastră cotidiană. De multe ori însă ne concentrăm atât de mult pe ceea ce ne lipsește, încât uităm să ne bucurăm, să apreciem ceea ce avem. Însă și recunoștința se poate educa. Poți privi orice situație ca pe o lecție, o experiență, din care poți să înveți, să crești, chiar dacă evenimentele nu s-au desfășurat așa cum ți-ai dorit. Nu putem controla tot ceea ce ni se întâmplă, însă putem controla cum reacționăm. Recunoștința naște bunătate, iar oamenii recunoscători sunt mai fericiți, mai împăcați, mai senini.
21 de zile de recunoștință
„Unii oameni se plâng că trandafirii au spini; eu sunt recunoscător că spinii au trandafiri.” - Alphonse Karr (1808 - 1890), scriitor francez
Timp de 7 zile, 21 zile, 30 zile sau de ce nu 365, notează în fiecare zi cel puțin 3 lucruri pentru care ești recunoscător în ziua respectivă. Poate fi vorba despre un coleg care te-a ajutat la muncă sau un vecin de bloc care ți-a ținut ușa la intrare. Observă cum o sumedenie de situații au ceva pentru care poți fi recunoscător.
S-ar putea să îți placă și: SCHIMBĂRILE MARI ÎNCEP CU PAȘI MICI: 21 DE AFIRMAȚII, 21 DE ZILE
„Totul are frumusețe, dar nu toată lumea o vede.” - Confucius (551 - 479 î.e.n.), filozof chinez
Fă un exercițiu din a găsi frumusețea în lucrurile, dar și în oamenii care te înconjoară, mai ales în cazul celor în care nu este evidentă. Unora poate nu le-ai dat nicio importanță până acum. Privește lumea diferit căutându-i partea bună, partea frumoasă și vezi cum îți schimbă perspectiva.
Arată-ți recunoștința
„Cea mai bună apreciere nu este doar să pronunți cuvintele, ci să trăiești după ele.” - John F. Kennedy (1917 - 1963), președinte american
Dacă suntem recunoscători oamenilor din jurul nostru, atunci este cazul să le spunem acest lucru și mai mult, să le arătăm aprecierea noastră. Un gest, o vorbă bună la momentul potrivit sunt neprețuite. Este bine să ne amintim din când în când să le spunem și să le arătăm celor dragi cât apreciem că-i avem alături în viața noastră. Putem aprecia și lucrurile care ne înconjoară și să le arătăm recunoștință pentru sprijinul lor zilnic.
Prețuiește-ți casa
„Nimic nu se compara cu statul acasă pentru un sentiment de pace și confort.” - Jane Austen (1775 - 1817), scriitoare engleză
Să ai o casă căreia îi poți spune acasă este un dar. Un loc în care te simți liniștit, în siguranță. Așa că arată-ți aprecierea față de casa ta făcând ordine, păstrând doar lucrurile care îți provoacă bucurie. Aici te poate ajuta metoda KonMari de a-ți face ordine în casă, transformând-o în locuința visurilor tale.
S-ar putea să îți placă și: MAGIA ORDINII. METODA KONMARI. sau ARTA SIMPLITĂȚII
O lună plină de recunoștință vă doresc și la final vă recomand și un videoclip de pe youtube, din cadrul TED Talks despre recunoștință și cum ne influențează viața, în bine - Want to be happy? Be grateful | David Steindl-Rast.
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu