Pe tren, în drum spre Sibiu, citind cu spor din romanul lui Sega - Namaste: un roman de aventuri spirituale în India despre cum autorul-erou soarbe cu nesaț dintr-un ceai masala cald și aromat, mi s-a făcut și mie poftă de licoarea magică, cu care m-am delectat de câteva ori în trecut. Așa că am pornit internetul pe mobil și am căutat ceai masala local Sibiu, iar printre primele rezultate a apărut Syndicat Gourmet - The only Indian fusion cusine in town. Am verificat site-ul, m-am uitat la preparate, am citit recenziile de pe TripAdvisor, am verificat pe hartă unde se află, am văzut că e aproape de centrul orașului și de pensiunea unde urma să fim cazați, așa că a mai rămas doar întrebarea dacă să sun pentru a face o rezervare sau să mergem direct acolo, în funcție de ora la care ajungem în Sibiu.
Am decis că o să vedem la fața locului și dacă nu sunt mese, asta este, sunt oricum o mulțime de localuri cu preparate delicioase în centrul orașului Sibiu. Nu era chiar așa o mare tragedie dacă nu reușeam să sorb din licoarea magică chiar în acea seară.
După ce am ajuns în Sibiu, ne-am cazat la pensiunea Happy Day, ne-am plimbat oleacă, după care am pornit spre Syndicat Gourmet, căci ne era cam foame. Sunt frumoase călătoriile, dar nu pe stomacul gol. Vorba reclamei: nu ești tu când ți-e foame.
Localul se află pe o străduță îngustă, lăturalnică, nu exact locul unde te-ai aștepta să existe un restaurant cu specific indian. Bine, asta dacă cumva aveai așteptări în acest sens.
În local nu se fumează, ceea ce nu a putut decât să mă bucure. Atmosfera este tihnită și muzica ambientală îți gâdilă auzul. De menționat că am primit apă din partea casei, ceea ce se dovedește foarte util într-un restaurant cu specific indian, unde mâncarea este condimentată sau picantă. Cu toate că citisem meniul pe tren, mi-a fost destul de greu să decid ce să comand. În afara ceaiului masala!
Am optat pentru un curry de linte cu legume, alături de lipii indiene. Nu pot spune că m-a dat pe spate preparatul, deh, poate aveam și așteptări mari. A fost prea condimentat, iar ghimbirul, pe care de altfel îl iubesc, a fost în exces, iar lipiile arse. Însă ceaiul, ceaiul a fost așa cum îmi doream și m-a uns pe suflet. De cealaltă parte a mesei mi s-a comunicat că puiul tikka cu orez gourmet a fost delicios. Dacă tocmai acum am decis eu să fiu vegetariană!
Ceai Masala |
Pui Tikka cu orez gourmet |
Curry de linte cu legume |
Aceasta este recomandarea mea culinară dacă ajungeți în Sibiu și sunteți fani ai bucătăriei indiene sau asiatice. Voi ce recomandări aveți de luat masa în Sibiu?
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu