Cabana 3 Brazi se află la 5.6 km de gara din Predeal, dacă alegi să o iei pe strada cu același nume. Cu mașina poți parcurge această distanță în aproximativ 10 minute, însă nu te vei bucura de umbra răcoroasă a pădurii, de mirosul proaspăt de conifere și nu vei putea savura pe îndelete bucuria de a te afla în mijlocul naturii. Așadar pentru cei care decid să urce la pas spre cabană, există marcajul cu cruce albastră sau cu bandă galbenă, care intersectează Strada 3 brazi și conduce drumețul pe o potecă bătătorită spre destinație. La urcare noi nu am întâlnit alți temerarii care să aleagă traseul marcat cu cruce albastră, ci doar 3 motociclete de enduro ce goneau zgomotos la vale. Ei, acum nu poți avea numai liniște și pace în mijlocul naturii!
Pe traseu spre Cabana 3 Brazi |
Traseul până la cabană este lejer și poate dura între una și două ore, în funcție de numărul și durata pauzelor de pe parcurs. Noi am ajuns la cabană într-o zi de duminică, în care se puteau vedea încă numeroasele mașini parcate pe marginea drumului și o mulțime de oameni ce își luau masa la terasa cabanei. Dacă vreți să evitați aglomerația și să vă bucurați de liniște și relaxare, optați pentru o altă zi.
Aglomerație mare |
Când am ajuns la cabană, primii care ne-au întâmpinat au fost poneii. Chiar în fața cabanei pășteau liniștiți doi ponei tare frumoși - da, pe lângă căluți, îmi sunt dragi și poneii și tare mult îmi doream un ponei când eram mică, după ce avusesem șansa de a călări unul la grădina zoologică. După cum vă puteți imagina ai mei părinți nu mi-au luat unul ...cică nu aveam unde să-l ținem la bloc :)
Poneii de la cabană |
Dar să continuăm cu impresiile turistice ... pentru cei mici, dar și pentru cei mari există un fun park chiar lângă cabană, care oferă modalități de petrecere activă a timpului liber, atât vara, cât și iarna. Vara am văzut că există trasee de aventură pentru copii și pentru adulți, tir, saltea pentru sărituri, tiroliană sau tubing (adică alunecări la vale pe o pistă cu un fel de colac).
Fun Park Predeal |
Cabana 3 brazi ar trebui sa se numească mai degrabă Hotelul 3 brazi, pentru a nu induce în eroare doritorii de o experiență autentică la o cabană de munte. Camerele sunt îngrijite, mobilate cu bun gust și dacă aveți norocul de a avea și balcon, vă puteți bucura de o priveliște de vis. Pentru prețurile de cazare puteți consulta site-ul cabanei - noi am făcut rezervarea pe mail și a fost necesară plata primei nopți de cazare ca avans (în cazul nostru fiind întreaga sumă pentru cazare).
Cabana dispune de restaurant cu specific românesc. Nu pot spune că ce am mâncat aici m-a dat pe spate, însă vinul lor alb a fost unul din cele mai bune pe care l-am băut vreodată ...asta evident după standardele mele, nu tocmai cultivate în domeniu. Pentru masă mai aveți ca variante chiar lângă Cabana Veche 3 Brazi și la o plimbare de numai 20 minute, Cabana Secuilor.
Oricum, punctul forte al cabanei îl constituie poziția sa într-un cadru deosebit, cu pajiști întinse, verzi, din care răsar ici și colo copaci umbroși sub care te poți adăposti pentru a citi o carte sau de ce nu, pentru a face un picnic. Pădurea este lângă, oferind diferite trasee pe numeroasele sale poteci, cum ar fi: spre Cheile Râșnoavei, spre cabana Postăvaru, Timiș, Fraga sau Cheia.
În iarbă |
Ce traseu să alegem? |
Cabana 3 Brazi este unul din locurile în care revin cu drag, fiind o destinație ideală atât vara, cât și iarna.
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu