În era digitală, putem comunica instant aproape din orice colț al lumii; punem poze din vacanțe pe facebook sau instagram pentru a primi aprecieri din partea prietenilor, cunoscuților și necunoscuților. Ce mai, a apărut și moda live-urilor ca să transmitem în timp real ceea ce facem, vedem, auzim, simțim.
Mai demult oamenii obișnuiau să trimită cărți poștale ilustrate din vacanțe și călătorii. Le cumpărau, scriau gânduri bune, lipeau timbre și apoi le puneau cu grijă într-o cutie poștală. Aceste vremuri par că au apus și lumea nu mai trimite vederi sau scrisori. Sau nu?
Mai demult oamenii obișnuiau să trimită cărți poștale ilustrate din vacanțe și călătorii. Le cumpărau, scriau gânduri bune, lipeau timbre și apoi le puneau cu grijă într-o cutie poștală. Aceste vremuri par că au apus și lumea nu mai trimite vederi sau scrisori. Sau nu?
Ei bine, există în continuare o mână de așa ziși nostalgici care trimit cărți poștale ilustrate. Există și o comunitate a celor care iubesc să trimită și să primească cărți poștale. Este vorba de Postcrossing, o platformă care conectează pasionații de cărți poștale din întreaga lume. Înscrierea este gratuită. Întâi îți faci un profil în care povestești despre tine și foarte important, menționezi ce fel de vederi ți-ar face plăcere să primești și dacă ai preferințe referitor la ce anume să îți scrie expeditorul. Îți adaugi adresa de corespondență, după care poți solicita prima destinație la care să trimiți o vedere. Pe lângă adresă vei primi și un cod care trebuie scris pe vedere, pentru a putea fi înregistrată când ajunge la destinație.
Apoi începe magia. Citești profilul destinatarului, cauți o carte poștală potrivită, o scrii, o timbrezi și o pui la poștă. Poți trimite mai multe scrisori, timp în care îți verifici la rândul tău cutia poștală, ca să vezi ce surprize te așteaptă acolo. Adică cărți poștale din diferite colțuri ale lumii. Vei fi surprins cu diferite vederi și povești ale celor ce îți vor scrie. Pe măsură ce trimiți și primești vederi, vei putea trimite din ce în ce mai multe, fără a fi nevoie să aștepți ca acestea să ajungă la destinație și să fie înregistrate. Cât mai multe vederi trimise, cât mai multe vederi primite din colțuri nebănuite ale lumii.
O surpriză plăcută pe care o poți face e să trimiți o vedere din vacanță celor de acasă. Printre veșnicele pliante înghesuite în cutiile poștale, descoperirea unei cărți poștale poate aduce o bucurie nebănuită cuiva drag. Noi obișnuim să trimitem și sa ne trimitem vederi din călătorii. Când am fost în Paris ne-am trimis fiecare câte o vedere ca să vedem care ajunge prima la noi acasă. Ei bine, frumoasa mea vedere a fost câștigătoare, ajungând la destinație la doar două zile după ce am pus-o în cutia poștală, în ultima zi petrecută în Paris.
Site: www.postcrossing.com
Notă: în acest articol termenul de cărți poștale este folosit cu sensul de cărți poștale ilustrate.
Tu când ai trimis ultima oară cuiva o carte poștală? Sau când ai primit ultima oară o carte poștală?
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.
Eu am trimis acum 2 ani o carte postala din Praga mamei si a ajuns la destinatie la vreo saptamana dupa ce eram deja in Copenhaga:). A cam confuzat-o ca nu mai stia exact pe unde umblam:)
RăspundețiȘtergereCred și eu :) Uneori ajung mai repede, alteori mai târziu la destinație. Important e să nu se piardă pe drum.
Ștergere